mandag 5. oktober 2009

Spisestuefrustrasjon.....!!

Jeg går og grubler så det knaker om dagen!!
Jeg har en spisestue som jeg er veldig glad i, og som passer fint til huset. Men jeg skulle så gjerne ha hatt den hvit! Er det galskap å male denne hvit?? Hva synes dere?? Jeg setter veldig stor pris på innspill fra dere, for jeg føler meg virkelig usikker!
Jeg ser jo liksom for meg denne i hvit, med beige stoltrekk, og tror at det kan bli lekkert....?!

Det er ganske mye utskjæringer på både stoler og skap. Har noen av dere erfaring med å male slike ting? Det skal sies at jeg ikke har luftet tanken for min bedre halvdel enda, jeg hadde lyst til å lufte det for dere først. Han kommer vel til å tro at jeg har hatt et illebefinnede!?!
Her ser dere det ene skapet som hører til også. Det er nok ingen lett malejobb heller, men kan det være verdt et forsøk??

Det kan jo forresten hende at jeg har hatt et aldri så lite illebefinnende i dag også. For jeg var bare noen centimeter fra å få en DIIIGER elg lima oppetter hele siden på bilen i dag. Jeg skvatt så voldsomt at det er et under at jeg holdt meg på veien!! Temmelig sjokkert ble jeg også! Men jeg slapp heldigvis med skrekken. Det er vel kanskje værre for den stakkars elgen, for jeg mistenker at den hadde noen jegere hakk i hel....

Go mandag folkens:)
Klem Linda

36 kommentarer:

 1. Heisann, utrolig lekker spisestue:-) Hmm alltid vanskelig å si det, med mørkt eller hvitt..Men er du flink til å male eller om du har noen som er flinke til det, så blir det jo kjempe lekkert, helt enig med deg der..Hvis du er sikker på at du ikke vil angre:-) Vi malte akurat pianet som var brunt til hvitt, og det ble veldig fint, etter pussing og 5 malestrøk:) Lykke til, fin er den uansett:-)
  klem Stine:-)

  SvarSlett
 2. uff høres fælt ut med den der elghistorien, jeg hadde kjørt av veien jeg (men egentlig er det vel litt vanskelig å kjøre av veien uten lappen da, hihi) Jeg hadde GARANTERT malt spisestuen, den kommer til å bli NYDELIG. Men: dete r mye arbeid foran deg med alle de utskjæringene, men så får du jo igjen for det. Lekkert blir det. Ønsker deg en nydelig mandag

  SvarSlett
 3. Hei :o)
  Hadde nok malt den hvit ja. Er nok mye arbeid. Men vil nok absolut være verdt abeidet
  Lykke til:o)

  SvarSlett
 4. Flott spisestue, ville malt den hvit jeg;)
  Nydelig kjøkken dere har !

  SvarSlett
 5. Hei på deg. Du har litt av et dilemma her må jeg si. Jeg liker spisestuen din som den er - den er nok ikke av det billigste slaget. MEN er du flink med penselen ser jeg også for meg denne hvit - det blir dritlekkert (som min 16 åring ville sagt). Blir spennende å se hva du gjør. Og du - den elghistorien var skremmende. Godt det gikk så bra.
  Ha en fin mandagskveld.
  Britt Eva.

  SvarSlett
 6. Sannelig min hatt om jeg vet hva jeg hadde gjort. Hvitt er en epoke det også, og det er fryktelig mye jobb om det skal bli pent. Må det skje i år? Hadde jeg vært deg hadde jeg tygd på det ei stund. Du har jo mye hvitt allerede, og det kan være greit med noen kontraster her og der. Uansett hva du gjør tror jeg det blir pent :)

  SvarSlett
 7. Jeg vet jammen ikke jeg heller, hvit eller ikke hvit. Den er jo veldig fin nå også.
  Men hvis du skal male den hvit vil jeg anbefale deg å kontakte et billakkeringsverksted, de sprayer møblene for deg, det blir mye penere og går mye raskere. Jeg har gjort dette selv med sengen som Ingrid har på rommet. Jeg ville ikke ha den blank og det ble den heller ikke. Pusset litt hjørner med sandpapir slik at den beholdt den gamle looken. Hvis du går inn på bloggen min under interiør ser du sengen til Ingrid, har dessverre ingen "før" bilder av den.

  SvarSlett
 8. Flott spisestue du har! :)
  Tror egentlig jeg ville beholdt den brun, jeg. Tenk om du angrer senere da? Da er løpet kjørt, vet du. Det er kjempelekkert med hvite stuer, men jeg synes det kan bli litt for mye (les kaldt) når alt blir hvitt.

  Guffent med den elghistorien! Fikk selv en elg over panseret på vei til jobb og barnehage for ca. 8 år siden. Hadde dattera mi (som da var vel 3 år) i barnesete i forsetet. Heldigvis gikk det veldig bra med oss bortsett fra alt glasset jeg fikk over meg fra frontruta. (Utrolig nok var det ingenting på dattera mi. Pust!) Bilen gikk det litt værre med, men det er bare ubetydelig materiell. Sitter fortsatt ganske bra i den hendelsen der!

  Ha en flott mandagskveld! :)

  SvarSlett
 9. Dette er neimen ikke lett, nei. Jeg er ikke i tvil ett sekund om at den ville blitt lekker i hvitt.... Men som Violetta også ymter frempå over her - hva om du angrer etter hvert? Regner med at spisestuen er noen år gammel, og har affeksjonsverdi for deg. Har selv en gammel spisestue fra 1920, som jeg drømte om å male hvit for et års tid siden. Men nå er jeg veldig glad for at den fortsatt står der brunsvart - og som en fin kontrast til det ellers lyse interiøret i stuen. Når man først har malt noe hvitt, er det myye slit for å få det tilbake til opprinnelsen om man skulle angre. Men om man kommer til å angre eller ikke, ja det vet man jo aldri. ;) Synes spisestua di er råfin som den er nå også, jeg! Du får tygge godt på det.

  Ha en fortsatt strålende dag:)

  SvarSlett
 10. Hmm, ikke lett, jeg synes det var flott med det mørke mot det lyse jeg da:)
  Så jeg ville nok ikke ha gjort det, så lekker som den var, og det blir jo masse jobb og mye pirk for å få det pent.
  Jeg, tror om jeg skulle gjort det, spraymalt den, gjort det selv eller sjekket med ett bilverksted, bare en tanke, vet ikke om det funker på deres engang, men våre spisestoler spraymalte vi i garasjen.
  Det var så mye jobb å male den, og vi har enkle stoler uten alt for mye "pirk".

  Lykke til med avgjørelsen.

  Fy flate det med elgen altså, det er skummelt, jeg kjørte på ett rådyr i fjor og syntes det dyret var stort nok...

  Klem

  SvarSlett
 11. Hei!
  Nydelig spisestue! :) Jeg er stor fan av å ha alt hvitt jeg da, så jeg ville foretrukket den i hvitt selv. Men så spørs det jo hvor mye jobb det blir, og hvor lett der er å få restulatet bra.. Du får tenke på det!
  Lykke til!

  SvarSlett
 12. Etter min mening ville den blitt kjempefin hvis du malte den hvit med beige trekk.Er som sagt noe som vil ta tid,men resultatet vil nok være verd det.

  SvarSlett
 13. Den hadde nok blitt veldig fin hvit! Men har du mye hvitt fra før av? Eller er det slik at du har litt brun og beigtoner som kan "tone "ned det hvite om det pluttselig går av moten?

  Skapet ville jeg aldri prøvd meg på å male. Det hadde blitt griselekkert hvitt, men man skal være en meeeget dyktig maler for å få det pent..Kan du sende det bort til noen profesjonelle som kan gjøre det kanskje?

  Jeg har også en dyr spisestue, to skap og spisebord og stoler fra Sjåk. Jeg digger IKKe fargen, men skapene er for flotte til å gyve løs på selv.. Om tid og stunder blir jeg kanskje enig med min bedre halvdel.. Sendes bort til sprøytelakkering, settes ned i kjelleren eller selge det hele.. Det frister meg å prøve på det siste, i mellomtiden får det fortsette å gnage i toppen- det er ikke lett å ta slike beslutninger når det ikke dreier seg om billige loppemøbler..

  Jeg er veldig glad i hvitt, men skapene mine får ikke bli hvite om de skal males, stilen min er nok litt for klassisk for det, og jeg føler at bare hvite møbler blir litt for romantisk og fransk landstil i forhold til stilen jeg kommer til å ende opp med..

  ...tror jeg... ;)

  SvarSlett
 14. Så bra at du ikke kolliderte med elgen,huff,huff. Spisestuen er nydelig som den er.Er veldig glad i hvitt selv,men har også noen brune møbler.Blant annet hvitt spisestuebord og brune stoler.Stolene har vi arvet,så de blir ikke malt. Tenkte du på samme trekkene som på kjøkkenet ditt?

  SvarSlett
 15. Elgen er ikke til å spøke med. Det er et fryktelig stort og tungt dyr!! Hadde ei elgku stående ved siden av bilen min, med to kalver i fjor sommer... Gikk inn med babyHedda igjen jeg gitt. :P

  Og du, jeg hadde malt den hvit... (Hadde jeg hatt ork til å begynne *ler*)

  SvarSlett
 16. Vanskelig å si...jeg ville ihvertfall tenkt meg godt og lenge om. Det er jo et utrolig flott møbel du har...veldig synd hvis det ikke blir som du ønsker. Og ville nok ha levert den til lakkering med alle de utskjæringene. Men kan du ikke bytte trekk da? så får du jo litt fornying:) Lykke til med valget:)

  SvarSlett
 17. huff da.. en elg er ikke noe å spøke med!! skjønner godt du ble skjelven..

  tror jeg ville latt være den malerjobben.. det må kanskje slipes ned.. du har et skap som treet går forskjellige veier på.. har lett for skinne gjennom..og når du først har satt i gang er det vanskelig å ombestemme seg..

  Hvorfor ikke forsøke å selge dette og heller kjøpe noe som er hvitt?? forøvrig er det meget fine møbler!!! kanskje et stor hvit duk og hvite trekk/kapper på setet er nok til forandring???

  Ja.ja.. dette ble du nok ikke klokere av :o)) men slik er det med lystene:o)) jeg forandrer mening tre ganger i timen på enkelte prosjekt.. klarer ikke å bestemme meg jeg heller:o))

  Lykke til...

  SvarSlett
 18. Jeg hadde valgt å male /sprøyte den hvit ,m en det er fordi jeg er så glad i det. Har selv malt vår spisestue + flere andre møbler hvitt og er veldig fornøyd med det. Spisestustolene våre var opprinnelig mørk eik, har gjennom årene malt de bonderøde (ja du leste riktig) det var på beg av 90 tallet, deretter ble de beige og i vår malte jeg de hvite og trakk putene med smårutete stoff. Veldig fornøyd. Men før du går igang må du vite at det er en stor jobb du begynner på, men ikke vanskelig mht utskjæring..
  Lykke til, uansett valg..

  SvarSlett
 19. Hei hei frue. Fantastisk flott spisestue. Veldig spesiell også. Men jeg ville også malt den hvit. Eller ikke jeg, kanskje sendt den bort til noen som er flinke til det. Er jo verdt det, når du har en så flott spisestue. Lykke til, her var det nok av tips. Ha en go kveld. STOR KLEM

  SvarSlett
 20. Du har veldig spesielle og flotte møbler. jeg ville nok også vegret meg mye for å male den hvit.
  Hvorfor skal alle ha alt hvitt? Skjønner man blir påvirket, jeg maler endel hvitt selv;) (men også noe blir beiset mørkebrunt)
  Kontraster gjør hjemmet lunere:)

  Lykke til med valget!

  SvarSlett
 21. Hei, jeg har en nabo som har akkurat samme spisestue og skap. Hun valgte å male skapet hvitt, men det var ganske omfattende arbeid. De tok ut vinduene i skapet, for å kunne male sprossene på innsiden også. Hengsle og beslag sprayet de sølvfarget. Min nabo har valgt å foreløpig bytte ut spisebord stolene med høy rygg stol fra IKEA med hvit cover over. Bordet har hun ikke malt, men legger en flott heldekkende hvit duk over. Utrolig lekkert. Løper gjerne ned å tar bilder, slik at du kan se hvordan det ble hos henne:-) Bare å gi meg en lyd. Hilsen Lilli

  SvarSlett
 22. Heia! Denne kommer til å bli nydelig i hvitt!!
  Utskjæringene kommer til å vises like godt!!
  Vakre møbler!
  Klem

  SvarSlett
 23. Hei, hei!: ) Hmm, litt galskap er det å male den hvis syntes nå jeg.. Slike møbler er så vakre originale, og hvitt er sikkert ikke like populært for alltid? Men på en annen side, er det jo veeeldig lekkert med hvitt og gjennomført, så skjønner usikkerheten din!: ) Håper du har hatt en fin start på uken, klem fra meg

  SvarSlett
 24. Himmel, den spisestuen og skapet var vakkert! Vet sannelig ikke hva jeg hadde gjort selv, men jeg hadde kanskje gått for hvtt ja. Men jeg vet at mange synes de er galskap (inkl. min mann med denne "hvitesyken"). Men det viktigste er at man elsker (ikke bare liker) det man har i huset. Lykek til med avgjørelsen! Heidi:)

  SvarSlett
 25. Hei, så hyggelig at du hadde lagt inn en hilsen på bloggen min. Tusen takk! Første gang jeg er her inne, og flott blogg du har. Likte kjøkkenet ditt kjempegodt, utrolig fint! Ha en fortsatt fin mandagskveld. Klem fra Elin

  SvarSlett
 26. Hei :) Det blir nok en storjobb ,men tror den kommer til å bli kjempefin i hvit !!Har fulgt med bloggen din en god stund nå så dette tror jeg du klarer utmerket ;) Også å få overtalt mannen i huset ;D

  SvarSlett
 27. Det er jo en veldig lekker spisestue du har....jeg tror jeg ville ha tenkt meg godt om...det hadde vært greit hvis du hadde kjøpt det på loppemarked og malt det hvitt..for da hadde du ikke gitt så mye for den...men den spisestuen der ser ikke billig ut.....og hvitt er en trend som er veldig hott nå.....men hva når trenden er lagt seg...og det skal være andre farger.....jeg har noen gamle brune møbler ...jeg har også tenkt på og male hvitt men jeg gjør det ikke...det er fint med litt kontraster i alt det hvite...det gir litt varme....
  Jeg skjønner at du grubler fært...men vent en stund og tenk på det....slik at du ikke forhaster deg og gjør noe du angrer på:)
  Dette er min mening....men det er jo din spisestue...så det er jo du som bestemmer:):)
  Ha en fin tirsdag..
  klemmer edda

  SvarSlett
 28. Det blir nok kjempe lekker med å få malt den malt hvit.. Men da må det blir gjort skikkelig.. Lykke til :)

  Klem

  SvarSlett
 29. Hei Linda...så vakkert hjem du har,og spør du meg om du skal male spisestuen eller ikke,er svaret JA:o)
  De vakre detlajene kommer også enda bedre frem,så nå er det frem med malingskosten. Skal bli spennende å se hva du bestemmer deg for:o)Klem fra Maliva

  SvarSlett
 30. Hei! Så fin blogg du har! Jeg hadde malt spisestuen hvit, det kommer til å bli kjempefint! Vår spisestue er ikke så gammel og fin som deres, men understellet var GRØNT da vi overtok den sammen med huset. Vi har malt stolene og understellet på bordet, og trekt om stolene. Det er blitt fint! Så ikke tvil er mitt tips :-)

  Klem Kristine

  SvarSlett
 31. Hei,
  og takk for koselig hilsen!
  Jøss, for en flott blogg! Kjekt du gav en lyd - slik at jeg fant deg :o)
  Angående spisestuen så er jeg litt todelt.. den blir jo helt klar lekker i hvitt, men samtidig er den jo fantastisk flott nå også..
  Jeg har faktisk samme "problem" selv... har spisestue i flammebjerk (med to store skjenker).. av og til er jeg SÅ lei - og tenker : HVITT!! Men av og til syntes jeg det er fint med kontrasten den gir til det andre.. så jeg venter. Min kjære kommer nok heller ikke til å godta en slik endring med det første - så det er enda en grunn til å vente.
  Skulle du først male, så ville jeg vurdert proff hjelp - med mindre dere er kjempedyktige med kosten... spesielt til skjenken. Den tror jeg krever kunnskap og erfaring for å få fin.
  Lykke til!
  Ps : Linker deg jeg ;o) J.

  SvarSlett
 32. Nydelig spisestue,holder på å male selv som du ser på bloggen min...Vi eller min kjære har funnet ut at hvis han bruker malesprøyte blir det finest,for da blir det ingen penselstrøk eller for mye maling her og der...så anbefaler deg å bruke kompessor med sprøyte....min kjære står i garagen vær kveld no og maler...he he...jeg skal å male en helt mørk spisestue..skal legge den ut så du kan se før og etter hvis du vil..Jeg bruker en båtlakk som er extra sterk.Kjempe fin den...Ha en fin dag.Klæm fra navnesøster..he he he

  SvarSlett
 33. Så fantastisk nydelig spisestue! Jeg er enig med de fleste andre her at den ville bli superfin i hvit. Men malerjobben blir nok ganske omfattende. Jeg har nettopp malt en gammel skjenk som tidligere var lakkert. Jeg brukte lakkfjerner først og grunnet og malte fire strøk etterpå. Utskjæringene ble veldig fine syns jeg, det var de glatte flatene som var vanskelig å få fine. Penselen la fra seg hår og rulla la fra seg støv, så jeg måtte pusse over mange steder og male ekstra strøk. Så jeg ville tatt et annet møbel og prøvd å sprøyte maling på for å se hvordan det blir.

  Skjønner dilemmaet ditt om du skal male eller ikke. Jeg har tenkt litt på noen ganger hvilken mote som kommer etter denne hvite moten. Om brune møbler blir "in" igjen. Da er det jo synd at man har malt alt hvitt. :) Men man kan aldri vite. Tror nok du ville bli veldig fornøyd med disse møblene hvite. De er uansett kjempelekre, og jeg syns det ser ut som du har et nydelig hjem.

  Gulvet på kjøkkenet deres ble så utrolig fint! Er det parketten dere har lakkert? Vi skal bygge hus nå, og jeg er så usikker på gulvene. Vi har planlagt eikeparkett de fleste steder, men jeg ønsker meg egentlig lysere gulv. Vil ikke ha helt hvite, for jeg tror det blir for mye arbeid med å holde det rent og pent. Men en sånn gjennomsiktig hvitfarge var jo kjempefint!

  Ha en god dag. :) Og takk for de koselige kommentarene du legger igjen på bloggen min.

  SvarSlett
 34. Først: Du har en helt fantastisk blogg! Det var det første jeg tenkte når jeg kom inn i dette varme rommet:) En flott dame som kan det å blogge tenkte jeg.. Jeg skjønner dilemmaet med spisestuen, for den er råflott slik den er også synes jeg. Den gir et varmt preg i stua, samtidig tror jeg at hvis du maler den hvit og finner et kvalitetsrikt,slitesterkt og kanskje grått stoff tror jeg det blir råfint!! :)

  Lykke til. Jeg har lagt meg til som følger, og håper det er greit;)
  Takk for all inspirasjon!

  SvarSlett
 35. Skummelt....godt det gikk bra ,Linda!!! Jeg ville gått for hvitt vet du....stolene kommer til å bli utrolig fine!! Vi har malt bordet vårt helt hvitt og stolene shabby..har ikke angret EN dag..:-) (men det var furu da..)
  klem

  SvarSlett
 36. Jeg tror de møblene kunne blitt veldig fine i hvitt! Jeg er også veldig glad i lysegrått. Blir sikkert litt av en jobb, men blir så kjekt etterpå. Lykke til med overtalelse av mannen;) Ikke alltid like enkelt å få med på våre ville ideer;)Ps! Tusen takk for koselig kommentar inne hos meg!

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails